Vilket typ av padelrack ska man välja?

Padelrack

Alla som har spelat padel och testat olika typer av padelrack vet att det är en stor skillnad mellan de olika rackets som finns. Alla har sina speciella egenskaper som passar för olika typer av spelstilar. Till och med motståndarens spelstil kan påverka vilket rack som du borde använda under matchen. Det gäller att testa sig fram i djungeln av olika racket för att hitta sin favorit och som passar ens spelstil.

Vilka märken har bäst padelrackets?

Det finns en uppsjö med olika märken som säljer padelrackets. De flesta märkena har funnits länge och är etablerade men i och med padel-hypen som kommit till Sverige, så har det skapats en del nya svenska padel-märken så som RS(Robin Söderling). De mer etablerade varumärkena är bland annat Bullpadel, Nox, Head & Vibor-A. Alla märken har flera olika rackets som passar de flesta spelstilar, allt ifrån amatörer till mer avancerade spelare.

Världsettan Ale Galán använder sig utav ett padelracket. Bara för att han spelar bra med det så betyder det inte att alla kan bli bra med det racket. Racketerna som proffsen använder sig av är extremt svårspelade och har en hård yta. Det innebär att man får mindre känsla men mer kraft i slagen. Som nybörjare vore det dumstridigt att använda ett sådant rack då man inte riktigt har fått in tekniken än. Nybörjare ska använda sig utav mjukare rack som har förlåtande egenskaper och stor sweet-spot – då kommer man tycka det är roligare och det kommer gå bättre.

För dig som vill ha ett stabilt racket borde kolla in ett brett sortiment av padelrack. De erbjuder rack från de flesta stora märkena – där bullpadelrack är en av deras specialiteter.

Padelrack och skador

Man kanske inte tror att fel padelrack kan orsaka svåra skador – men så är tyvärr fallet. En otränad person som använder fel typ av rack kan ådra sig skador i både axlar och armbågar. Det kan skapas orimligt hög belastning på lederna som gör att man kan få tennisarmbåge, vilket kan vara väldigt smärtsamt och hålla en borta ifrån padel länge.

För att motverka dessa skador så ska man se till att använda rätt racket. Padelrackets som är bra för att förhindra dessa skador har vissa egenskaper. De har en låg tyngdpunkt och en mjuk kärna i racket som är skonsamt mot armbåge och axlar. Man kan även sätta på ett visst typ av grepp som ska motverka tennisarmbåge.

Välj rack med omsorg

Det är viktigt att du väljer rätt racket. Se till att läsa på noggrant och fråga runt innan du köper ett. I vissa butiker kan du till och med få prova rackets för att se om det passar dig innan du köper det. Det är något som jag rekommenderar att du gör så att du inte förhastar dig i ditt köpbeslut. Ju bättre och mer erfaren du blir inom padel så kommer du också behöva byta rack med tiden.

Lycka till med din padel och jag hoppas att du hittar rätt padelracket för just dig!