Solskydd – räddare av fokus och beskyddare av sömn

Alla är vi överens om att vårsolens inträde är välkommen och något vi saknat. Det är för härligt att gå ut på morgonen med en kopp java i handen, insupandes av solens förlovade strålar. För många är det höjden av njutning och belåtenhet. Ibland behövs ändå solskydd – varför? Häng med, min vän – häng med.

Det finns många anledningar till att vilja skärma av sig från solen. Kanske är du ljuskänslig när du sover, då är ett gäng bra mörkläggningsgardiner ett måste. Ett par schyssta gardiner kan utöver att skärma av också ge ditt hem den där extra touchen du alltid eftersökt. Dina vänner kommer häpnas och glädjas av din vackra inredning och säkerligen applådera din eleganta inredning. Sannerligen min vän, det kommer ske. Allt du behöver göra är att mäta ut hur stora gardiner du behöver, därefter kan det vara en bra idé att välja ett stycke gardiner du tycker om att införskaffa. Resten kommer vara historia, gardinerna kommer inom en snar framtid hänga i ditt hem och ge hemmet lyster utan dess like.

Ett solskydd för hem och sinne

Att arbeta i hemmakontoret är en förmån vi i allt högre utsträckning fått under de senaste årens miserabla pandemi. Hybridkontoret har etablerats och idag kan vi utföra många arbeten i våra hem, utan att vara sig chef eller kund ens lyfter ett finger. När vårsolens strålar sakteliga sträcker sig in i våra hem kan vårt fokus störas. Du blir då bländad både fysiskt och mentalt, se därför till att befästa ditt hem med gardiner. Låt dessa mörkläggningsgardiner, tyger, skynken eller vad det än må vara försvara solens lömska attacker.

Allting handlar om tycke och smak, likt annars i livet. Det finns inga rätt och fel i konsten, och inte heller i inredningen. Vi på Badboll har de senaste åren fastnat särskilt för solskyddets förlovade land, ofta har vi växt fast i det och inte kommit loss. Det är ett fantastiskt ämne vi kan diskutera i timmar, likt jag förmodar att även du gör i dina sammanhang. I de förenta staterna pratas det om en så kallad ”gamechanger”, med andra ord en ”matchförändrare”. I våra ögon är solskyddet en just sådan, den förändrar allting i dess grundvalar. Det finns ingenting som kan förändra en tillvaro likt när ljus blir till mörker och vice versa för den delen.

Så använder du gardiner bäst – se bara

Förbli därför inte bländad, välj mörkret eller ljuset – som du själv behagar. I vissa skeden i livet vandrar vi i mörkret ovetande om att ljuset finns, likt vi stundom går på ljusets allé, ovetande om att mörkret snart svepet över oss. Med hjälp av ett solskydd kan du själv reglera ljus och mörkrer och bli herre över det. En fantastisk förmån, ämnad bara de allra största av oss. Få klarar av den makten och väljer därför att leva bländade och passiva.

Likt att bli förgiftad på ett tandläkarbesök, bedövas många av oss. Många väljer att inte se fast sanningen är framför dem, ständigt närvarande och med makt att förgöra. Andra agerar och söker sig till nya skutor, innan skeppet förliser och går under i vågorna. Det hamnar inte om illojalitet, det handlar om en självkännedom värd mer än tusentals solskydd. Att inte bara ha solskydd i hemmet, utan också i själ, hjärna och kropp är något vi behöver.

Ursäkta min fräckhet i att sväva bort från ämnet i fråga. Jag väljer att skylla på nyss nämnda faktum att konsten ej har regler, utan är fri likt en fågel spatserande på himmelrikets torg. Lyft därför blicken, pryd såväl hem som själ med solskydd och gå framåt. Jag ber dig, gå framåt.

Frid mina vänner.

B. Adboll, VD Badboll.nu