Att tänka på vid köp av robotdammsugare

rena golv- robotdammsugare

Det blir allt vanligare i vår moderna värld att det finns hjälpmedel för saker och ting. Det är sådant som verkligen kan göra en skillnad i ditt liv. Alla vill vi nämligen få ett enklare och smidigare liv som gör allt så enkelt som möjligt. Det kräver dock att du väljer de hjälpmedel som också gör livet enklare. För ibland kan ett hjälpmedel fungera så dåligt att det inte blir enklare utan svårare. Vilket också är anledningen till att du alltid ska tänka över saker och ting. En robotdammsugare kan vara en bra investering som gör livet enklare.

Det kan också vara helt bortkastade pengar. Dock beror det på vilken modell du köper och hur mycket du spenderar. Det är nämligen stora skillnader mellan de olika alternativen som finns. Något som gör att du verkligen ska tänka på vad som passar för dig. Det kan göra en större skillnad än vad du tror att det gör. Se därför till att du får den robotdammsugare som faktiskt fungerar. Därför finns det också en del att tänka på vid köp av robotdammsugare. Allt handlar helt enkelt om att hitta den som verkligen fungerar och att ha realistiska förväntningar. 

Vad du ska tänka på vid köp av robotdammsugare

Det är svårt att veta vilken modell som fungerar bäst. Först och främst måste du tänka på hur ditt hem ser ut. Är det i ett plan eller flera? Har du mer än ett plan finns det två olika lösningar. Antingen kan du helt enkelt köpa två stycken robotdammsugare. En till varje våning. Det är det smidigaste alternativet som kräver minst handpåläggning från din sida. Eller så kan du köpa en maskin men två laddstationer till den. Sedan ställer du en laddstation på varje våning och flyttar robotdammsugaren för hand mellan planen. Den här lösningen är mindre kostsam, men kräver lite jobb eftersom du själv måste flytta roboten.

 Finns det hinder som gör det omöjligt för en robotdammsugare att komma åt? Ett hem med mycket möbler och inredning överallt är svår terräng för en robotdammsugare. Den kan ändå städa såklart, men troligtvis inte alls lika noggrant. Den kommer inte komma åt alla trånga utrymmen och smala hörn. Vilket leder till ett sämre resultat, även om själva maskinen egentligen är väldigt bra. Ett sparsamt möblerat hem med mycket stora ytor är det mest optimala för självgående dammsugare. Då kan de röra sig fritt och komma åt på de allra flesta ställen i hemmet. 

En prisvärd robotdammsugare

En annan sak man bör tänka på är att man måste plocka undan i hemmet innan robotdammsugaren ska städa. Ligger det massor av saker på golvet blir det svårt för roboten att navigera runt detta. Dessutom är risken stor att saker fastnar i borstarna eller blir uppsugna av dammsugaren. Därför är det viktigt både för din egen skull och maskinens att det inte är stökigt på golvet.

Är det saker som gör att du inte tror att det kommer att fungera för dig, sådant ska du tänka på innan. Sedan måste du komma ihåg att det verkligen finns stora skillnader mellan de olika robotdammsugarna. Vilket gör att du verkligen ska se till att välja en bra modell. Det kan nämligen avgöra om det blir pengar i sjön eller en fungerande robotdammsugare. Först och främst ska du undvika de modeller som är alldeles för billiga. Det finns en anledning till att de är billiga och det är inte för att de fungerar lika bra som de dyra. Därför ska man börja med att läsa igenom de recensioner som finns. Det kan nämligen göra att man verkligen får en robotdammsugare som fungerar. Framförallt gör det en stor skillnad om du väljer en modell som kan städa ditt hem. Alla har vi olika förutsättningar som påverkar möjligheten att städa i hemmet.

Fungerar alla robotdammsugare? 

Alla robotdammsugare fungerar men det finns stora skillnader. Först och främst finns det sådana som på ett intelligent sätt navigerar hemmet. Sedan finns det sådana som bara åker omkring utan att egentligen följa något mönster. De kommer garanterat att missa områden och gör inte hemmet skinande rent. På många av de lite dyrare modellerna kan man även välja själv när och var de ska städa. De kartlägger hemmet medan de städar, och sedan kan du själv välja vilken del som ska städas. Många kan också schemaläggas att städa en viss dag och tid. På så sätt kan du exempelvis låta den städa medan du är på jobbet. Därför ska man se till att man väljer ett alternativ som verkligen fungerar för en själv. 

Det gör att man kan spendera sin tid på något annat än städning. Dock kommer det aldrig att helt ta bort ens behov av att städa. För det finns alltid ytor där en robotdammsugare inte kan komma åt. Därför kommer man nån gång då och då behöva ta ett varv med den vanliga dammsugaren. Dock inte alls lika ofta som man hade behövt utan en robotdammsugare!