Underhållande trollkarl i Stockholm.

Jag tror att vi alla är intresserade av att se en trollkarl som uppträder.  Innerst inne önskar vi nog att det vi ser är på riktigt. Det är speciellt sant i dagens tidsålder då Harry Potter spridit sig som en löpeld över världen. Barn och vuxna i alla åldrar önskar att de kunnat gå på en skola för trolldom. Efter att dessa böcker publicerades menar många att antalet besökare på trollerishower har ökat. Om detta är sant låter vi vara osagt. I Stockholm finns det många aktiva trollkarlar och ännu fler scener att hålla koll på om man vill se ett uppträdande. Finns det idag något bra sätt att hitta en trollkarl i Stockholm och hens uppträdanden idag? Om ni vet om någon app eller aktivitetskalender för Stockholms scener tar vi tacksamt emot tips om detta.

När, var och hur kan man få se ett uppträdande?

Relativt regelbundet kommer det en trollkarl för att uppträda på en av de större scenerna. Men det går inte riktigt att säga hur lång tid det är mellan uppträdandena. Men det finns nästan varje år någon trollkarl som uppträder. Men då inte alltid på någon av de större scenerna.

När en trollkarl uppträder lockar det fortfarande en stor publik, unga som gamla. Det är som vi nämnt tidigare att många önskar att trolleri verkligen var på riktigt. Ibland kan det tyvärr vara svårt att veta var man kan hitta information om olika uppträdanden då Stockholm är så stort och det finns många olika scener.

Hur ofta kan man räkna med att kunna se en trollkarl i Stockholm?

Det finns många amatörer och ”nya” trollkarlar där de uppträder på små scener där de inte kan göra alla trolleritricks. Det kan krävas en ordentligt stor scen och mycket förberedelse innan en trollkarl kan utföra dem riktigt imponerande tricken. För att ta ett exempel så lyckades en trollkarl med hjälp av speglar få en elefant att försvinna på en scen. Tusentals åskådare trodde vid det tillfället att han verkligen kunde använda magi. Med ”nya” trollkarlar menar vi alltså de som precis tagit steget till att uppträda publik. En skicklig trollkarl blir man inte över en natt efter att ha kollat på en rad filmer på Youtube. Det kräver träning och åter träning. Eftersom det finns så få trollkarlar som arbetar heltid med att trolla och showa är det väldigt svårt att säga hur ofta man kan hitta en show. En trollkarl som ofta är aktiv är Svärdhagen. Han är dock aktiv på fler orter än Stockholm vilket kan försvåra om man inte har möjlighet att ta sig utanför stadskärnan.

Men det var rätt många år sedan som det hände och det är inte så ofta som en trollkarl verkligen lyckas med att göra något publiken tidigare inte sett. Även om det är olika variationer så är det ofta samma princip bakom trollerikonsterna. Vi hoppas såklart att få se ett nytt tryck med en badboll. Vi får väl se om något nappar på det. För att en trollkarl verkligen ska få publiken att tappa hakan så behöver dem göra något nytt eller åtminstone en variant som ingen tidigare sett .

Vad ska en trollkarl göra för att vara underhållande?

För att trollkarl ska vara riktigt underhållande så krävs det något nytt. Det har vi redan nämnt i artikeln men det är den absolut viktigaste faktorn för att det ska vara underhållande. Om trollkarlen bara gör det alla andra gör så kan det vara roligt. Men det är inte riktigt så underhållande då publiken redan sett dessa tidigare.

Som sagt så hade det varit underhållande att vara en av de som såg elefanten försvinna första gången. Då kan man verkligen tala om att en trollkarl är underhållande. Men tyvärr så händer det sällan att det är något trolleritrick som man inte sett tidigare.  Men sluta inte gå på trollerishower. Det kan vara så att du faktiskt får se något som ingen annan sett tidigare.