Trädgårdsmaskiner för proffs och hobby-arborister

Gräsmatta

Alla som äger ett hus och har en trädgård, eller har hand om en park av något slag, vill såklart att trädgården ska vara i topptrim. Det krävs mer än hårt arbete och kunskap för att skapa en trädgård som sticker ut. Man behöver även ha rätt typ av trädgårdsutrustning & trädgårdsmaskiner för att ta sig hela vägen till en perfekt trädgård. Beroende på vilken typ av trädgård man har så varierar det vad för utrustning man behöver. En del kanske klara sig gott och väl med en vanlig gräsklippare och en trimmer. Medan andra kräver en åkgräsklippare som klarar stora och kuperade ytor.

Olika typer av trädgårdsmaskiner

Det finns en mängd olika trädgårdsmaskiner att köpa idag för att uppnå sin perfekta trädgård. Allt ifrån små enkla maskiner till stora & dyra trädgårdsmaskiner för professionella arborister. Ska du köpa redskap till trädgården men inte vet vilka som passar för just dig? Läs då vidare här.

Trimmers – för att skapa jämna gräskanter

Det är detaljerna som avgör om en trädgård kommer se bra ut eller inte. Det är just vad en trimmer gör – skapar snygga detaljer och former på gräsmattan. Tänk er att gräsmattan är nedklippt och fin i mitten men kanterna är hackiga och sneda – då blir helhetsintrycket genast mycket sämre.

Genom att använda en trimmer så kan du med mycket små medel lyfta hela trädgården till nästa nivå. Det finns både batteridrivna och bensindrivna trimmers i olika prisklasser på marknaden idag. Rekommendationen är att använda en eldriven för att spara på miljön.

Gräsklippare och åkgräsklippare – de vanligaste trådgårdsmaskinerna

Utan en gräsklippare kommer man inte långt i sitt trädgårdsarbete. En undermålig gräsmatta kan dra ner hela trädgården och det blir svårt att imponera på någon. Beroende på vad för typ av gräsmatta du ska klippa så varierar det vad för gräsklippare du ska använda.

Har du ett hus med en liten gräsmatta räcker det gott och väl med en vanlig gräsklippare som du skjuter framför dig. Eller om du vill vara extra bekväm och spara på dina krafter till annat, så kan du köpa en robotgräsklippare som gör jobbet åt dig. Vid gräsklippning av stora gräsmattor krävs det en annan typ av trådgårdsmaskiner. Ska du klippa gräset i en park eller har en ovanligt stor gräsmatta som dessutom är kuperad? Då kan det vara dags att köpa en åkgräsklippare för att slippa slita ihjäl dig varje gång gräset ska klippas.
Är du i full gång med att köpa din arsenal av trädgårdsmaskiner så hoppas jag att detta gav dig några bra insikter.