Vi ska köpa utomhusspa. Men vilket ska man köpa?

mspa spabad

Vi har beslutat att köpa ett utomhusspa så att vi kan fortsätta bada och leka med vår badboll hela året. Barnen har uppskattat att vi har badat så mycket i år och då vill vi ju såklart fortsätta att uppmuntra till bad. Nu när även de minsta börjar få nytta av våra badbollar blir det såklart mycket roligare för alla. Men att bestämma sig för vilket spabad man vill ha var krokigare än vad vi först tänkte.

När du väl har bestämt dig för att köpa ett utomhusspa så kommer den svåra biten. Nämligen vilket av alla du faktiskt ska köpa. Något som inte är en helt enkel sak att bestämma då det finns gott om varianter att välja mellan. Man ska inte tro att det bara är att köpa första bästa och så får man ett bra utomhusspa. Tvärtom så finns det många saker att tänka på och man ska inte utgå ifrån att ett utomhusspa som passar en familj även passar din.

För man måste tänka på vilken energiförbrukning man klarar av då ett utomhusspa måste värmas upp. Man måste även tänka på om man enbart vill använda det på sommaren eller om man också vill kunna använda det på vintern. Något som inte alla klarar av att göras. Framförallt i kalla länder som Sverige där det kan bli 20 minusgrader så bör man läsa på ordentligt innan man köper ett utomhusspa. För det kan vara som så att man köper ett utomhusspa som inte klarar av att värmas upp vid väldigt låga temperaturer. Har man då tänkt sig att använda det på vintern så kommer man självklart att bli besviken.

Hur väljer man vilket spa man ska köpa?

Då det finns gott om olika varianter att välja mellan så är det inte helt enkelt att veta vilket utomhusspa man faktiskt ska köpa. Det är något som skiljer sig dessutom från familj till familj.

Man måste tänka ut hur många som vanligtvis kommer att använda sig av det utomhusspa man tänkt köpa. Kommer det att vara gäster som kommer förbi och som kanske skulle vilja använda det eller är det bara familjen. Man måste helt enkelt tänka ut precis vad sitt utomhusspa kommer att användas för och av vilka. Om det är som så att man kommer att använda det ofta eller mer sällan.

När man kommit fram till svaret på de här frågorna så kan man sedan börja titta på olika pooler som uppfyller de kriterier man ställt upp. Då kan man också snabbt sortera bort sådana som inte kommer att uppfylla ens krav. Sen gäller det att man läser på om de olika varianterna och tillverkarna som finns. För att på det här sättet undvika att köpa ett utomhusspa som helt enkelt inte uppfyller de krav man ställer på det. Något som tyvärr kan vara väldigt svårt. Att läsa vad tidigare kunder har tyckt och deras omdömen kan vara ett enkelt sätt att få en översikt. Åtminstone kan man då rensa bort de utomhusspa som inte passar.

Vi valde ett utomhusspa från Mspa.

Vi har precis tagit oss igenom hela den här processen och vägt fördelar och nackdelar mot varandra. Vi bestämde oss tidigt för att vi skulle satsa på ett där hela familjen får plats och gärna grannarna också. På så vis kan vi ha många trevlig kvällar hemma hos oss. Coolest.se är återförsäljare för Mspa och har många modeller och bra priser. Vi valde till slut Soho M-029. Den har alla funktioner som vi efterfrågat och möjliggör att vi kan bada när det är ner till -30 grader ute. Det är verkligen en liten dröm som gått i uppfyllelse!

Utomhusspa M-029 Premium

Sammanfattning vad man måste tänka på vid köp av utomhusspa

  1. Tänk över hur stor plats du faktiskt har och se till att den poolen du väljer inte är för stort. Glöm dock inte bort att det kan vara bättre att köpa ett större än ett mindre spa.
  2. Räkna på vilken energiåtgång som är rimlig för en pool och om du faktiskt har råd att betala den extra kostnaden som ett utomhusspa kommer att medföra.
  3. Bestäm tidigt om du ska kunna bada året runt eller bara på sommaren så minskar alternativen avsevärt.
  4. Förbered platsen för poolen väl så att det inte är några onödiga ojämnheter under.
  5. Ha kul i ditt utomhusspa och glöm inte din badboll.