Lagerlådor, struktur och ordning – för en bättre arbetsmoral

Att hitta det du behöver, när du behöver det ger en lugnande och härlig känsla i kroppen. På samma sätt kan dålig struktur och förvirring leda till stress och oro. Det här är verkligheten på många arbetsplatser idag. Genom att investera i din verksamhets sortering och skapa en god struktur kan du förutom ökad produktivitet också få en högre arbetsmoral och hälsa hos dina anställda.

Idag pratar vi om sortering, närmare bestämt smådelsförvaring och lagerlådor, vi pratar om Stemo! Häng med.

Vilka verksamheter gynnas särskilt av ökad struktur och lagerlådor?

Alla arbetsplatser behöver organisation och struktur, men det finns en bransch där det är extra viktigt att ha delarna på plats. Vi pratar om tillverkningsindustrin och sjukvården. Skruvar, muttrar, verktyg, läkemedel, kanyler och allt vad det kan vara – det är många smådelar. För att kunna utföra arbetet effektivt krävs god struktur. Följden till det blir ökad effektivitet, arbetsmoral och allmän struktur.

Den optimala smådelsförvaringen – så går det till

Som arbetsgivare bör du prioritera att implementera ett stadigt ramverk av struktur i form av förvaringslösningar. Lagerlådorna från Stemo är ett ypperligt exempel på hur en god struktur kan skapas. Med olika smådelslådor i olika storlekar och former kan du enkelt ge olika delar en hemvist där dem lätt kan hittas. Genom att dessutom märka upp förvaringslådorna med etiketter blir det ännu effektivare.

Genom att göra jobbet och ha en tanke kring hur lagerytor och arbetsplatser organiseras ger du dina anställda bättre förutsättningar att arbeta. Lägg därför en grund tidigt och se till att personalen dessutom utbildas enligt riktlinjerna ni plockar fram på arbetsplatsen.

Produkterna från Stemo tillsammans med en välarbetad strategi är vad din arbetsplats behöver. Det finns gott om resurser att ta del av när det kommer till ökad struktur. En vanlig rekommendation är att minska ställtiderna genom att hela tiden ha det mest essentiella nära arbetsplatsen. Inom industrin kan det vara saker likt pallettiketter, tejp, anteckningar, verktyg och liknande. Du kan också implementera närliggande lagerstationer med andra viktiga saker, då behöver de anställda inte ständigt gå in på lagret och leta.

Lagerlådor skapade för verkligheten

När dina anställda väl behöver gå ut på lagret ska det vara solklart var saker och ting finns. Märk upp, skylta och strukturera. Genom Stemos lagerlådor kan du på ett tydligt sätt skapa zoner och hemvister för olika delar.

Produkterna från Stemo är tillverkade för verkligheten, både i form av lättanvänt utförande, men också genom hållbart material. Lagerlådorna är tillverkade i hållbar formsprutad plast, redo för otaliga år i lagerhyllan i de mest krävande miljöer. Till skillnad från många andra alternativ kommer dessa produkter stå pall en lång tid framöver. Du gör med andra ord en trygg investering genom att välja Stemo.

Våga investera i struktur och arbetsmoral

Hur strukturerad ut är din arbetsplats? Finns det märkbara falluckor? Kanske har du inte tänkt i dessa banor tillräckligt tidigare. Att ta in en utomstående resurs för att inspektera arbetsmetoder och lagerlösningar är en ypperlig idé. På det sättet kan du upptäcka eventuella flaskhalsar och förbättringsområden. Det här är en ständig process, där det hela tiden finns saker och ting värda att förbättra.

Lagerlådan – källa för struktur och enkelhet

Vi fastnar särskilt vid Stemos lagerlådor idag, det är nämligen en konkret lösning på ett lika konkret problem. Genom att ha smådelarna på plats och i ordning skapas en enhetlighet där de små sakerna hamnar på samma plats. Att börja där i din effektivitetshöjande resa är en bra idé. Vårt tips här på Badboll.nu är att kontakta Stemo redan idag. Lagerlådor från Stemo hittar du här.

Vad skrivs det om på Badboll.nu?

Du som är van läsare av Badboll.nu förvånas nog inte av det faktum att vi berör vitt skilda områden här, ibland kanske du inte hittar den röda tråden mellan inläggen. Låt mig därför berätta för dig vad den är. Det som hänger ihop alla våra inlägg på sajten är verksamheter, företag och tjänster värda att lyftas. Vi vet hur svårt det kan vara att hitta rätt, vårt syfte med våra publiceringar är att hjälpa dig, och lyfta verksamheter värda att lyftas.