Camping på Öland – bryt vattenytan och lev digert

Fridens liljor önskar jag eder, ni som läser och tar kampen för sanningen. Även om regnets dystopiska droppar tynger skyn idag kan vi drömma om framtiden, en framtid på Öland. Aha, tänker du – det var tvära kast. Vad har sanning och en ö i östersjön gemensamt?

Vi på Badbollredaktionen brinner väldigt mycket för att doppa våra huvuden i olika vatten. Stundom sötvatten, stundom saltvatten. Allra mest tycker vi om mixen mellan de två typerna. Vi är nyss hemkomna från vår årliga aprilvecka på Öland. Likt alla andra gånger har vi varit på Böda Hamns Camping, denna fantastiska plats. Hela redaktionen har badat i havet vid fantastiska förhållanden, tårar har fällts och drömmar har blivit sanna.

en camping på öland

Bryt vattenytan – in i ditt liv

Det är fantastiskt hur livsgnistan kan återfås bara genom ett enkelt bad. Jag har själv upplevt detta under årens lopp och har inga planer på att sluta. När jag badar upplever jag hur en del av mig blir kvar i havet, vissa gånger är det den goda och andra den onda. Min omgivning är därför väldigt förväntansfull varje gång min nuna bryter vattenytan. Är det den gode eller onde versionen av mig som uppdagas?

För många är det en skräckartad upplevelse då en aldrig vet vilka följder det kommer ha när jag kommer upp ur vattnet. Vissa gånger är jag den finaste av själar, den godaste av gottgörare – andra gånger är jag ondskan förkroppsligad. Genom att ta regelbundna bad sker en ständig förändring i mig. Vissa dagar omger förödelse mig, vissa utsöndring av glädje och harmoni.

att bada på Öland eller inte

Ditt livs dopp – på camping Öland

Min doktor sa till mig en gång att jag inte bör bada så ofta, med tanke på dessa svängningar. Jag ser det däremot likt en plikt, jag gör det för Sverige. Varje bad jag tar, varje svängning min personlighet gör är för Svea Rike och allt detta land står för. Genom att bli någon annan enar jag folksjälen. För mig finns det ingen mer vackert och viktigt än det. Vi bör alla gör vad vi kan för det vi har, det är inte skrivet i sten att det blir kvar. Ja, du tänkte rätt – raderna innan rimmade.

Under mitt besök på Öland skiftade jag personlighet ett flertal gånger, då mitt huvud korsade vattenytan många gånger. Att sedan resa likt en fenix, utan vetskap om vilken följd det har på omvärlden är något jag värdesätter stort. Därför har jag lovat mig själv att aldrig sluta bada, att aldrig sluta bedriva camping på Öland. Det är där det händer, och trots riskerna är vinsterna så otroligt mycket större.

ett citat om livet från en camping på öland

Vi bör alla föra våra huvuden under vattenytan, trots ovissheten det innebär. Vem är vi när vi åter bryter ytan? Vad kan vi gå miste om och vilka vinster kan vi och mänskligheten erövra då vi åter för upp vår skalle? En vis man sa en gång till mig att det vi gör i livet ekar i fem minuter, jag tror däremot att det förblir i evighet. Kalla mig galen, men jag tror på människan.

Därför kommer jag aldrig sluta bada, aldrig sluta personlighetsförändras, aldrig sluta leva.

Tack.